Geschnetzeltes is een typisch Zwitsers gerecht, en een beetje vreemde eend in de bijt in mijn Kerstbijbel (die over 2 weken uitkomt) want niet echt stoven.
Toch heeft ‘ie mijn voorkeur omdat het lekker snel in elkaar is te zetten, als je er een half uur over doet is het veel. Als je er pilav bij eet zou ik de ingrediënten van de saus verdubbelen.
Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 900 g kalfsmuis dun gesneden
- 2 el boter
- 1 witte ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 500 g kleine champignons dungesneden
- 150 ml droge witte wijn
- 125 ml kippenbouillon
- 400 ml room
- 1 el Maizena
- 10 takjes platte peterselie gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de plakjes kalfsvlees om en om aan in de helft van de boter, ze moeten net aan gaar zijn
- Haal het vlees uit de pan, laat het restant van de boter smelten, bak hier ui en knoflook kort in aan, en voeg champignons toe.
- Bak 5 minuten door, blus af met witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
- Blus af met bouillon en laat weer 2 minuten inkoken
- Maak een papje van room met maizena, giet door de saus, breng aan de kook en wacht tot het een dikke en vooral lekkere saus is.
- Leg het vlees in de saus en laat eventueel nog even indampen of maak het juist iets dunner met wat room of bouillon (beslist niet met wijn).
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.
Er zitten nogal wat dubbelingen in de ingrediëntenlijst. In het boek is het goed gegaan?