De eerder genoemde Y blijft maar aankomen met pruimen en omdat je op een gegeven ment genoeg jam hebt ben ik maar aan de zoetzuur gegaan wat ondertussen tot een verslaving heeft geleid. Superlekker!

Stay tuned, volgende week doe ik nog een chutney…

Recept Afdrukken
Zoetzuur van pruimen
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng pruimen met suiker, rodewijnazijn, piment en kaneel tegen de kook aan en laat 4 minuten garen zonder te borrelen (dus net onder de 100ºC).
  2. Pulk met een pincet de schillen uit je zoetzuur en doe over in een met heet water omgespoelde weckpot.
  3. Laat op zijn kop afkoelen en zet weg in de koeling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.