Omdat je hier in Canada de boel beter zelf kunt maken dan kopen kook ik dat het een lieve lust is. Iedere paar dagen bak ik een low carb cake, vaak met kaneel maar nu net met citroen, maar ik probeer ook veel andere gerechtjes en condimenten uit. Ik kook elke dag zelf, geen sterrenvoer maar gewoon iets van vlees of vis en een hoop groentes. Best wel vaak hetzelfde of gelijkend maar juist de condimenten maken het verschil, de smaakmakers. Toen ik deze bietjes bij de farm-winkel in de straat achter ons in Courtenay zag ben ik meteen aan de slag gegaan.
Ik had geen kokosazijn dus heb Japanse rijstazijn gebruikt en aangezien de vrouw allergisch is voor stevia en ik langzamerhand voor suiker heb ik erythritol gebruikt, mijn nieuwe suikervriend gemaakt van gist, en 60% van de zoetheid van suiker.
- Los suiker en zout op in kokend water, voeg de bieten toe en laat afkoelen.
- Meng het kookvocht met bietjes, met azijn en knoflook en laat minimaal 24 uur trekken (bij gebruik van verschillende kleuren bieten is het zaak de rode biet apart te marineren).