Zeewier ligt vandaag in Julius’ Voorraadkast en dat is echt ontzettend makkelijk te maken. Maak meteen een hoop en bewaar het in de freezer. Ideaal!
Lekker op een mooi stuk vlees (klik hier hoe je dat moet/kunt maken).
Porties |
gram
|
- 6 blaadjes nori
- 250 g boter
- 2 el sesamzaadjes getoast
- 2 el witte misopasta
- 1/2 citroen sap en rasp
- 2 el witte misopasta
- 1/2 citroen sap en rasp
Ingrediënten
|
|
- Brand de nori-bladen boven een vlam, laat afkoelen en verkruimel.
- Maal de boter in de keukenmachine nog iets zachter en meng al draaiende met de nori, sesamzaadjes, miso en citroen-sap en -rasp.
- Rol de boter tot een worstje* in een driedubbel vel plasticfolie en laat opstijven in de koeling
* Leg 3 velletjes plasticfolie op elkaar en leg in het midden een hoop boter. Rol in folie tot de gewenste dikte en knoop de folie aan 1 kant dicht. Rol nu aan de andere kant de folie in zodat er zich een worstje vormt. Let wel op dat er niet teveel lucht in het worstje komt. Knoop nu ook de andere kant dicht en laat in de koeling opstijven. Je kunt het je (nog) makkelijker maken door de zachte boter te mengen met een paar lepels furikake, je weet wel, dat lekker mengsel van nori, sesamzaadjes en wasabicrunch.