Vrijdag visdag, langzamerhand traditioneel en ik denk dat ik ‘m erin houd. Superlekker. Vandaag zeeduivel, samen met tonijn de enige vis waar mijn dochter van houd.
Verwend? Zeker, tot op het bot, maar niet kwa eten want bij de Jaspertjes doen we gewoon normaal. Nee, het schaap houdt gewoon niet van vis, en tonijn en zeeduivel smaakt niet alleen niet naar vis, het heeft ook een soort van vleestructuur. Snap je het nog? nee, ik ook niet, maar ze is 24 dus dat waait misschien over of helemaal nooit, maar in ieder geval niet door mijn invloed. Overigens maakt dat zolderspek van Van Broekhuizen het gerecht wel echt af…
Porties |
|
Ingrediënten
- 1,2 kg zeeduivel in koteletten
- 600 g romaatjes
- 4 kleine uien schoon en in wedges
- 3 tenen knoflook doormidden
- 5 takjes oregano
- 100 ml olijfolie
- 50 g zolderspek in blokjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng tomaatjes met ui, knoflook, oregano, olijfolie en zout en zet 15 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Bak de zeeduivel aan beide kanten aan en leg tussen de tomaat en ui. Zet nog 10 minuten in de naar 170ºC verlaagde oven.
- Verdeel de tomaat, ui en knoflook over de borden, leg op ieder bord een stuk zeeduivel waar je wat stukjes zolderspek op legt.