Uit mijn nieuwe bbq-boek, BBQ, the Next Level komt deze zalm.
Even iets over dat boek; ik zeg niet dat als je het bbq-en onder de knie hebt je het steeds moeilijker en ingewikkelder moet maken, het boek is bedoeld om je van de gebaande paden van spareribs en pulled pork te halen. Vandaar dus deze zalm. Gaar ‘m niet te lang, een stukje rosé van binnen maakt ‘m nog lekkerder.
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 g zalmfilet zonder vel
- 1 el zout
- 1 el suiker
- 1 el peper
- 2 sinaasappel alleen rasp
- 1 cederhouten plankje* op maat van de zalm
- gremolata van sinaasappel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout, suiker, peper en sinaasappelrasp en laat een uur intrekken.
- Steek de bbg aan en verwarm tot 120ºC.
- Gaar de zalm op een cederhouten plank op het rooster tot een kerntemperatuur van 40ºC (dit lijkt laag, maar geloof me, dat is echt het lekkerst)
- Serveer de zalm op de plank met gremolata van sinaasappel on the side.
Notities
* Een cederhoutenplankje koop je bij de bbq-winkel.
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 sinaasappels alleen rasp
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 sjalot gesnipperd
- 15 takjes platte peterselie alleen blaadjes, gesneden
- 50 ml olijfolie
- 1 citroen optioneel
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng sinaasappelrasp met knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met zout en peper (Voor de frisheid zou er een druppeltje sinaasappelsap door de gremolata kunnen).
Je bedoelt ‘sinaasappel rasp’, geloof ik…