In de komende weken plaats ik de recepten die we dagelijks in Topchef maken op mijn blog.
Alle recepten komen uit Robert Kranenborg en mijn koker, en zijn gezamenlijk door ons aangepast aan de thuiskok die lekker voor 4 personen wil koken.
1. – bestrooi de vierkante stukken bakpapier met peper en zout
2. – leg een filinke plak aardappel in het midden van het bakpapier en leg daar de zalm
3. – snijd de ui, venkel en Spaanse peper in julienne op de mandoline en leg om de zalm
4. – rasp er wat citroen en gember over heen
5. – leg peultjes en zeekraal op en om de zalm heen
6. – druppel wat witte wijn, Kikkoman en rijstolie over de zalm
7. -vouw het bakpapier goed dicht en zet de pakketjes 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C
8. – vouw de pakketjes open en leg de stukken zalm nog even in een warme koekenpan.
9. -aroseer* de stukken zalm met de sappen uit de pakketjes tot de juiste garing is bereikt, en serveer met de groentes.
*aroseren is het constant met een lepel bedruipen van de vis met warme braadsappen.
1. – bestrooi de vierkante stukken bakpapier met peper en zout
2. – leg een filinke plak aardappel in het midden van het bakpapier en leg daar de zalm
3. – snijd de ui, venkel en Spaanse peper in julienne op de mandoline en leg om de zalm
4. – rasp er wat citroen en gember over heen
5. – leg peultjes en zeekraal op en om de zalm heen
6. – druppel wat witte wijn, Kikkoman en rijstolie over de zalm
7. -vouw het bakpapier goed dicht en zet de pakketjes 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C
8. – vouw de pakketjes open en leg de stukken zalm nog even in een warme koekenpan.
9. -aroseer* de stukken zalm met de sappen uit de pakketjes tot de juiste garing is bereikt, en serveer met de groentes.
*aroseren is het constant met een lepel bedruipen van de vis met warme braadsappen.
Recipe By: RJK en JJ
Serving Size: 4
Serving Size: 4