Als ik terugkijk was ik hier 8 jaar geleden voor het laatst ‘and a lot has changed’, te beginnen met de locatie. Ik herken niets, volgens mij zitten ze gewoon op een hele andere plek, met voorin een soort bar, dan een lange gang met een Yardbird-winkeltje, en achterin de open keuken en de eetzaal. De muziek staat overal even hard, de stoelen zijn ook hard, maar het mag de pret niet drukken, het wordt een feest, dat kan ik je nu al vertellen.

Het kleine bordje kimchi van kool en wortel is een voorbode maar we gaan al snel van start met een salade van radijs met yellowtail, yuzo kosho en ponzu, ontzettend fris en vooral lekker.

De sweet corn tempura is een grote bal van maiskorrels, er komen er gelukkig 4 (en later nog 4) waarbij chef Mat Abergel later op de avond de moeite neemt om me in detail uit te leggen hoe je die dingen moet maken. Nie normaal lekker…

De naam Yardbird verwijst naar de rol die de kip hier speelt, in allerlei manieren maar vooral in de vorm van yakitori’s (spiesjes) met diverse onderdelen van de kip (24), denk aan borst, dij, binnen-dij, hart, oester, achillespees, ik wist niet eens dat ze die hadden, en balletjes van gehakt.

Er is niet alleen een uitgebreide lijst op de menukaart maar er hangt ook een bord aan de muur waarop wordt bijgehouden welke onderdelen ‘uit’ zijn, in ons geval begint dat direct met de oester (de sot l’y laisse) en het nekvel, de laatste had ik toch al niet in gedachte…

De spruitjes met zwarte èn crispy knoflook, de KFC (Korean Fried Cauliflower), de fried chicken met knoflook, citroen en Kewpie, en de aubergine-salade, het is allemaal even lekker.

Yardbird heeft sinds een paar jaar een verdiende Michelin-ster en hun kookboek staat al jaren in mijn boekenkast, hier vind je een fotoserie hoe je de mais-tempura moet maken. Ik krijg wel eens te horen dat ik altijd naar dezelfde tenten ga, het zij zo, maar dat doe ik niet alleen omdat ik het daar destijds heel erg lekker vind, ik vind het ook interessant om de ontwikkeling van een goed concept te volgen. Als je kijkt naar mijn vorige bezoek (klik hier) kun je ook de ontwikkeling van de Iphone volgen in de afgelopen 8 jaar 🤩

Yardbird|Winsome House|154-158 Wing Lok Street

Sheung Wan| 🇭🇰


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.