Oeps…, sorry mensen, beetje (te) druk geweest de laatste weken, ik maak het goed…!

De dochter is een weekendje naar het Oktoberfest in München, waar je zin in hebt, maar haar vriendje werkt daar, dus ze had zeker zin. Goedkoop op en neer met een groen vliegtuig en op de terugweg vertraging wegens mist. Sta je daar, in Eindhoven, terwijl de laatste trein net weg is… Paaaap…?

Om niet midden in de nacht een doodmoe want veel bier gedronken kind op te halen hebben we de boel zorgvuldig voorbereid. 19.30 na de file van his weg, 20.30 aan tafel met onze favoriete slaggitarist bij Wynwood in Eindhoven, 23.30 op de airport.Alles loopt conform plan behalve de laatste slag, want door de gezelligheid met de gitarist èn het lekkere eten loopt de boel uit de hand en komt Okky met een taxi naar het restaurant en brengt ze ons ook thuis.

Wynwood, in één van de voormalige panden van Philips (de avond ervoor gaf ik bij de buren nog een kooklesje), is een samenwerking tussen Eveline Wu (wereldkampioene Chinees koken 2016) en Wouter van Laarhoven (voormalig chef van De Molen* in Kaatsheuvel) en is prachtig mooi, zeer ruim, lekker groen en biedt een vol uitzicht op de hectiek van de keuken. De mevrouw die ons de hele avond in de watten legt herkent me van een vorige keer en loopt de benen uit haar lijf om het ons naar de zin te maken, wat ontzettend goed lukt. In de keuken wordt ook nog hard gewerkt, we zijn de laatste tafel die binnenkomt, en ze laten geen steek vallen.

We starten, in afwachting van onze muzikale vriend met oesters met soja, mirin en oesterkrokant, en een schaaltje paletta Iberico belotta (ham) en een glaasje Harenna, verdejo, Rueda (E, 2015).

De amuses bestaan uit ijspastille van limoen met boquerones en Thaise curry, en krokant van aardappelschillen met emulsie van vadouvan en gesneden bieslook.

Het menu, de chef heeft de vrije hand;

ceviche van coquille met komkommerstructuren en gerookte haringkuit

tartaar van Holstein, mais, jalapeño en schuim van avocado

Mexicaanse taco met jalapeño en avocado

zacht gegaarde heilbot met sobrasada, zoetzure mossel en radijs

gyoza met rendang van ossenstaart, kruidenpakketje en tom ka kai

Voor de rode wijn blijven we in Spanje met een Altos de Losada uit Bierzo (E, 2014), perfect met de wagyu sukade met Béarnaise, geraspte belper knolle en waterkers

We kunnen rollen, maar ontzettend lekker gegeten. Af en toe een beetje gedoe op het bord, wat veel smaakelementen, maar dat is Wouter!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.