We liepen over de markt in Reims, tja als je er toch langs rijdt op zaterdag èn de markt is open… en ik zag van die prachtige zandwortels uit Bretagne (en boerenkool, en bieten, en champignons, en kip, en côte de veau, en terrine de campagne en kazen…), enfin zandwortels dus. Oh en een meneertje die heerlijke olijven èn gekonfijte citroenen verkocht.

Het is een beetje een zuur gerechtje geworden volgens de vrouw, maar ik vind dat in combinatie met die vette boerenkip (ge-butterflied op open vuur) juist heel lekker. Wil je dat niet gebruik dan minder sinaasappelschil en minder (of geen) gekonfijte citroen.

De laatste, volgens dat lieve meneertje, kun je in een weckpot in de koeling wel een jaar goed houden, wel zorgen dat het niveau van het gebruikte ‘eau de la pompe’ (kraanwater), boven dat van de citroenen  blijft, en met een schone vork of tang uit de pot halen…

Recept Afdrukken
Wortels gestoofd in sinaasappelsap en jus de volaille
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de bospeen rondom aan in olie tot ze licht bruinen.
  2. Blus af met sinaasappelsap, voeg schillen toe en stoof hier de wortels in gaar met een deksel op de pan terwijl je ze af en toe draait.
  3. Zorg dat de wortels rondom een gekarameliseerd laagje krijgen en voeg als ze bijna klaar zijn de jus de volaille toe.
  4. Roer als ze klaar zijn de ingemaakte citroen door de jus en serveer direct, bestrooid met Maldon zeezout

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.