Vandaag staat wortel in Julius’ Voorraadkast, vandaar dit heerlijke gerecht wat ik elke 2 weken wel een keer maak. Voor de volledigheid geef ik ook nog een inspiratielesje worteltartaar (klik hier). Voor wat meer pit doe ik ook vaak 200 ml sinaasappelsap met 200 ml kippenbouillon. Succes!

Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 12 bospeentjes met lof
- 80 g boter
- 400 ml vers sinaasappelsap
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Schil bospeen en snijd ze doormidden.
- Smelt boter in een koekenpan en bak hier de wortels om en om in aan tot ze kleuren.
- Bestrooi met zout en overgiet met sinaasappelsap. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zacht stoven.
- Controleer de garing en breng op smaak met peper.
Het lijkt me héérlijk. Net zo lekker als witloof in sinaasappelsap.
Dit gaat vandaag op het menu …😋