In het razend populaire Tofino (westcoast van Vancouver Island) zit naar mijn weten één fatsoenlijk restaurant en dat is Wolf in the Fog. Het is best gek want er is hier plenty geld (ik ken geen duurdere plek in Canada), dus ik denk dat het vooral wat zegt over de bezoekers, eten komt hier niet op de eerste plaats, maar dat zijn we gewend in dit prachtige land.

Ik boek The Wolf keurig 3 maanden van tevoren als de dag vrijkomt (ik zet daar een alarm voor in m’n telefoon), en op het uur U zijn we een half uur te vroeg die we keurig buiten op straat mogen doorbrengen. Na een kwartier piept de telefoon “Good news, your seats are ready. Please meet us at the host stand”.

Het is een grote tent met een bar die vol zit met eters (daarom moesten we buiten wachten) en terwijl we aan tafel gaan wordt ook het semi-overdekte terras met heaters opengegooid. De menukaart bestaat uit kleine en grote gerechten en we kiezen er 5 uit de kleine, die per 2 en 3 op tafel worden gezet.

De ‘potato crusted oyster met French onion dip, chives and truffeloil’ is een ‘signature dish’. 3 flinke oesters omwikkeld met bacon en gerold door heel dun aardappeldeeg waarna gefrituurd. Ernaast een soort uien-crème fraîche dip, en uiteraard geen truffelolie voor ons. Erg lekker maar recht voor zijn raap, weinig nuance, wat vooral veroorzaakt wordt door de heftige bacon-ui combinatie (waar is de oester?). Als ik dit commentaar deel met de vrouw, die vooraf nog vroeg “is het eigenlijk fine dining”, zegt zij:” Juul, we zijn in Canada, dit ìs fine dining”.

De ‘seaweed salad’ met padddenstoelen, gepofte rijst, daikon, sesammayonaise en miso-chili-olie is waanzinnig en wat mij betreft een van de 2 sterren van de avond.

De 5-spice fish cake met bok choy, daikon en black vinegar mayonnaise is ook lekker, de saus doet heel licht pindasaus-achtig aan.

De Thai Humboldt squid met chiang mai pork sausage, groene papaya, nam jim jae en pinda’s is topper nummer 2, als je je ogen dicht doet waan je je in Thailand. Superzachte squid, krokante salade van groene (de onrijpe) papaya, heerlijke saus/dressing (nam jim jae), en weer die touch van pinda. Super!

Peruvian fried chicken met sweet potato salad, koreander en aji verde (de saus), is heerlijk maar omdat de vrouw niet zo van de squid èn van spicy is gun ik haar het leeuwendeel terwijl ik de squid voor m’n rekening neem (gouden deal).

De summer berry pavlova, met berries, boysenberry sorbet, room en overheerlijke curd van blauwe bessen is heerlijk maar te klein (we delen).

Lang verhaal kort, heerlijk eten, de Ierse Connor is superattent, mijn laptop is weer opgeladen (iets om in de gaten te houden als je in een camper reist) en als we na anderhalf uur het anker lichten is het niet alleen buiten maar ook binnen pikkedonker (vind ik sowieso vaak in restaurants, dat er sfeer wordt gecreëerd door het ontbreken van goede verlichting of het ten gehore brengen van luide muziek, wellicht is dat een leeftijdsdingetje).

Wolf in the Fog|150 4th street|Tofino|🇨🇦

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.