De regelmatige lezer weet dat ik niet voor het eerst bij Willem Hiele kom, ik was er in het voorjaar en was zo onder de indruk dat ik alleen maar heb gedacht “hoe kom ik hier dit jaar nog een keer terug” Nou, op de valreep, 1 november, weet ik mijn vrienden van de G6 met een natte vinger te lijmen en na een lange tocht door weer en wind, vooral regen en wind, meren we bij schemering af bij Willem in het Belgische Oudenburg (onder de rook van Oostende).

De mannen gaan alvast aan de borrel, ik maak nog een offerte voor een kerstdiner (die zojuist is omgezet in een bestelling, maar dit terzijde). Willem wil graag dat we allemaal zo’n beetje tegelijk aan tafel gaan, dan kan het menu lekker achter elkaar door. Dat is ook wel nodig want we gaan richting de 14 gangen en dan reken ik niet het plateau kazen mee waar we mee natafelen.

Ik ga het menu niet weer helemaal beschrijven, klik hier voor de ‘look & feel’ van de vorige keer, maar het is wederom een feest. De boys worden van tafel geblazen, voor de een is het inspiratie-vol, want die gaat op korte termijn eenzelfde soort ambiance openen, en voor de ander is het een wake-up-call.

Een geweldige avond, dat moge duidelijk zijn, die een behoorlijk leuk staartje krijgt de volgende morgen, amai…, het menu!!
boerenkool – mole – umami – champignon


oester – makreel – augurk
scheermes – kardemom


spruitjes – walnoot
coquille – eekhoorntjesbrood beurre noisette
dashi – citrus – open vuur – coraille
krab – courgette


grillen – kersen – beurre blanc
kreeft risotto – pompoenpitten
armoricaine – consome – eend
verveine – dolma


duxelle – physalis
fazant – fine champagne – witlof – herfst – truffel – peer – pastinaak

kaviaar – chocolade

Had ik verteld dat we zijn blijven slapen? Op prachtig-serene kamers (er zijn er 6) waar je nu eens niet hemel en aarde moet bewegen om het licht uit te krijgen, met heerlijke bedden, een mega-douche en ook nog eens verwennerij voor de ogen.

Jongens, luister nu maar eens naar me, I’ve been around…! Gaat naar Willem Hiele en laat je onderdompelen in zijn cultuur, zijn land, zijn keuken en zijn plek. Doen!!

Willem Hiele|Kapittelstraat 71|Oudenburg| 🇧🇪


Reacties

  1. Door Jean Paul Kirschstein

    Hey Julius, mooie zin, I have been around, dat kun je wel zeggen ja, kijk ook eens naar dr Berg op YouTube.. groetjes, Jean-Paul

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.