Er is een nieuwe mondiale eetgids, Where Chefs eat…, samengesteld door Joe Warwick, uitgegeven door Phaidon en te koop voor € 19.99. Tot zover niks bijzonders…
Wat de gids bijzonder maakt is dat ze honderden chefs over de hele wereld hebben gevraagd waar zij nou het liefst eten. Ontbijt, lunch, diner, in de buurt, in het buitenland, voor veel geld en voor weinig. Geen waardeoordeel, geen punten, cijfers, mutsjes, sterren, gewoon waar wij met z’n allen lekker eten. Supercoole gids met bijdragen van o.a. Pierre Gagnaire (Tour d’Argent), Sergio Herman (Toscanini), Onno Kokmeijer (Nam Kee), Jonnie Boer (Febo) en Tetsuya Wakuda (Rockpool bar&grill). De namen tussen de haakjes is slechts een greep uit de favorieten, dat je niet denkt dat Jonnie ineens bij de Febo staat…
Een aanrader!!
Ik heb hem afgelopen week in handen gehad: in de grootste boekhandel van Taipei lag deze gids mooi gepresenteerd te wezen! Let’s go global wiz Jespers!
Ook ik heb ‘m in huis (al maanden)! Ik ben er helemaal weg van. Superboek! Natuurlijk gaat de gids mee op mijn grote reis straks naar Chicago. Jammer dat ik daar niet een goeie tip van jou kan proberen…