Over mijn beste vriend van de viervoeters kan ik uren praten. Ogar Belski, de basset. Eigenzinnig, lief, autistisch en een geweldige waakhond. We hebben hele gesprekken, hij zegt niets terug maar kan wel beregoed luisteren, Ik houd van hem!
Ogar is verslaafd aan eten en rent iedere dag vrolijk naar buiten. Ik denk in mijn onschuld:” de arme schat moet plassen”, maar niets is minder waar, hij klimt meteen op de tafel in onze buitenhut om te kijken of we misschien nog iets zijn vergeten. Hilarisch! Bijgaande foto’s zijn niet in scene gezet maar berusten op toeval en het snelle oog van fotograaf Dennis Brandsma.
Onderstaand recept komt uit Simple Smart Cooking (2015), uitgeverij Carrera.
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 plakken suikerbrood
- 300 ml melk
- 30 g suiker
- 2 eieren
- zout
- 100 g geclarifieerde* boter
- 300 ml room
- 400 g aardbeien
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de melk tot deze lauw is en los hier de suiker in op.
- Dompel de plakken suikerbrood onder in de melk en laat ze uitlekken op een rekje.
- Sla de eieren op met een snufje zout.
- Haal het suikerbrood door de eierstruif en bak rondom bruin in de geclarifiëerde boter.
- Serveer met lobbig geslagen room en verse aardbeien.