…is lekker. En zo is het maar net! Ik was even bij Ramon Beuk in zijn glazen ruimte in Maarssen. Nooit geweest, helemaal te gek aan het kanaal, en inderdaad helemaal van glas. Enorme ontvangst met lounge hoeken en een bar, daarachter een giga keuken en een doorloop naar het terras. Ook nog een cocktailbar in de hoek, helemaal top voor koken, eten en drinken. Het puilde er uit van de mensen, want Ramon heeft een nieuw  (7de) boek gemaakt. Het heet Wat van fair komt, wat gaat over een culinaire wereldreis met eerlijke producten. Hij is zelf naar alle landen die in het boek staan geweest, Thailand, India, Bolivia, Guatemala, Zuid-Afrika en Mauritius om de culi-cultuur te beleven, naar eigen zeggen een vreselijke tocht (maar niet heus), waardoor het een rijk geïllustreerd geheel is geworden.

Veel recepten, maar ook lokale informatie en natuurlijk aandacht voor het Fair Trade begrip. Eerlijk handelen met arme landen om ze een bestaan te gunnen, in plaats van ze onder te dompelen in liefdadigheid, daar zijn ze 50 jaar geleden mee begonnen, en dat blijkt te werken. Toch ging het Beuk niet alleen om eerlijk, maar als kok natuurlijk ook om smaak. Hij heeft tijdens tocht overal lokaal gekookt, vaak met de mensen die er wonen, en kwam overal eerlijke en lekkere ingrediënten tegen. Hartstikke leuk boek dus, en een hartstikke leuk feestje, daar in Maarssen. 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.