Ooooh lieve vrienden, ik heb zoiets vreselijk lekkers gegeten… een stukje entrecôte van Japans wagyu vlees. Met niets te vergelijken, en dan doel ik op Hollands, Australisch en Amerikaans wagyu vlees, wat allemaal prima is hoor, totdat je deze hebt gegeten.
Ik was even bij chef Bas Brouns in de keuken, van Ron gastrobar, en die sneed net een stuk af, moet je kijken wat bizar mooi…
Ik geef onderstaand zijn recept, eigenlijk meer een instructie. Dit vlees, exact hetzelfde, kun je online kopen bij Nice to Meat, Arno Veenhof van slagerij de Leeuw heeft het ook. Ja ik weet het, het kost geld, maar 50-60 gram per persoon is meer dan genoeg.

Prep Tijd | 12 minuten |
Porties |
persoon
|
Ingrediënten
- 60 g wagyu entrecôte pp 1,5 cm dik, grade 5
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heel heet|300ºC|4) en verdeel de kolen in 2 zones
- Schroei de entrecôte 2 minuten per kant dicht boven de hete zone,
- Verplaats de entrecôte naar de iets minder hete zone en gaar 1 minuut per kant door.
- Laat de entrecôte 6 minuten rusten naast de bbq, trancheer en geef, op een plaatje, nog een "tikkie" terug in de bbq.
- Bestrooi met Maldon, vergeet welke saus dan ook en geniet van het pure vlees.