Mijn vriend Ron kent VRR nog niet, ik wel en ik heb er de eerste keer waanzinnig gegeten (en minder gedronken). Omdat ik geen fan ben van vin nature ben ik zo vrij zelf een tasje wijn mee te nemen, we zien wel waar het schip strand!
Chef Sander Overeinder is enthousiast dat ik er ben, moet lachen als ik ‘m mijn tasje wijn laat zien, en gaat uit zijn plaat als Ron binnenkomt. Wat blijkt, ze hebben samengewerkt in de Kersentuin. Ron als chef de parti, Sander als leerling, en omdat de boys beiden buiten de stad ergens in Noord Holland woonden haalde Ron Sander op. Er worden even wat herinneringen opgehaald, Sistermans (God hebbe zijn ziel) passeert nog even de revue, en we gaan aan tafel!
Ik heb nog een fles rosé uit Frankrijk over, niet de minste, een Chateau de Pibarnon uit Bandol (F, 2018), waar we mee beginnen terwijl de chef de vrije hand heeft om ons zijn kaart te laten proeven. Hieronder een opsomming van de gerechtjes, sec…, zonder oeh’s en aah’s, maar die waren er wel!
V R R
gougères van Boeren Goudse Oplegkaas en grillworst met mosterd,
zeeuwse creuses met sambal
rauwe snoekbaars met cranberry
boerenkooltartaar met ei en aubergine
tête pressée met pistache en piccalilly
ansjovis met salieboter op toast
palacinke met paksoi, groenlof en verse kaas
chili met zeekat (bolognese) en gries
fegato met kokkels
½ griet van de barbecue met gremolata
appelsorbet met rozijnen en kaneel
advocaat VRR met slagroom
Het is allemaal potdomme’s lekker, noem het maar “eten met ballen”. Goed aanwezige smaken, we genieten. Op het podium komt zeker de ansjovis, maar ook chili met zeekat. Aaaah joh, wat zeur ik, het is allemaal verrukulluk!
VRR | Conradstraat 471 | Amsterdam | bel 020 2445743
di-zo vanaf 19:00 (door de “milde” lockdown kunnen tijden afwijken!)