
Volgens de CAO van de Tvkokpresentatorenen&juryleden heb ik bij een 12-urige werkdag recht op één uur pauze. Die pauze wordt door ons dagelijks gebruikt om de volgende weken voor te bereiden, zo ook nu, dus mijn lunch bij Visaandeschelde blijft weer liggen….
Ben ik weer, afgelopen dinsdag met m’n vader, ruim 2 uur verwent door Michiel en Arjan, en de rest van het team. Tartaar van tonijn met een gemarineerde ama ebi (Japanse garnaal), wasabischuim, avocadocrème en een lichte mayonaise,
waarna geroosterde zeebaars met kreeftenmayonaise, couscous van bloemkool, hazelnoot en truffel. We drinken een glaasje Azuela, verdejo uit de Rueda (E, 2009) waar Vis net de huiswijncompetitie mee heeft gewonnen en bewonderen het nieuwe interieur (waanzinnig!). Door met een tartaartje van Baambrugs rund met 3 structuren van Cevenne ui waaronder crème en krokant, met een bitterballetje van roggebrood en foie gras, een stukje gepocheerde lever met witte port en gember. Hierna een geroosterde coquille met crème van pompoen, gefrituurde eidooier, Serranoham en een Hollandaise saus, waarna gemarineerde griet met bospaddestoelen, romige zuurkool, puree van knolselderij en een rodewijn jus. Allemaal kleine gerechtjes, ik zeg het nog maar een keer, dus is er nog best ruimte voor op de huid gebakken snoekbaars met een mousseline van peterseliewortel, bloedworst, biet en jus van biet. We eindigen deze middag met de ultieme afsluiter, oosterse gefrituurde oesters met zelfgemaakte sambal en krokante mie. Past helemaal niet in het menu eigenlijk, maar te lekker. Na een laatste glas Cimbron, ook verdejo, fermentado en barrica (E, 2009) is het mooi geweest. De ouwe neemt nog een toetje, waar laat hij het, en ik een espresso. Mooie invulling van een vrije dag.
