Dit wordt een lastig verhaal want ik heb nl. wel een topavond gehad met mijn vriend de Dutch Foodie bij Visatelier in Laren. Ik zeur niet over geld, dat doe ik eigenlijk nooit, èn we zijn dure drinkers, maar het is er niet goedkoop. Niet erg, maar dan moet het wel heel goed zijn… Laat ik ophouden met zeuren!
Visatelier in Laren is een restaurant met een winebar èn een viswinkel. Een paar jaar geleden begonnen in omgekeerde volgorde (dus eerst de winkel en toen verder) door een echtpaar uit de financiële wereld die dit gewoon leuk vonden om te gaan doen. Dat laatste spat er ook af bij de eigenaresse die ons door de avond heen sleurt (met liefde).
Als we langs de open keuken de zaal inlopen, dit nadat we eerst met doodsangst over een glasplaat over de voormalige smeerkuil (de winebar was vroeger een garagebedrijf) zijn gerend, zien we gamba’s op toastjes liggen op de passe. Daar gaan we mee beginnen, maar niet nadat ik de in de snelheid de door de Dutch Foodie bestelde fles Belondrade inruil voor een fles Where dreams have no end van Silvio Jermann (I, 2019). Hij woedend, ik blij, hij ook blij na de eerste slok!
Een oestertje vooraf en dus een gegrilde wilde gamba op een toastje met zaden, kan weinig aan misgaan en dat is ook zo. Minder gaat het met de raviolo (er staat ravioli op de kaart maar het is er maar 1) van kreeft met stoofvlees en schuim van Parmezaan. Mooi gerecht maar de smaken blijven achter. Het schuim heeft weinig smaak en de zoete delicate smaak van kreeft wordt weggeblazen door een enorme hoeveelheid stoofvlees.
Ik ‘moet’ de tonijn proeven, spécialité de la maison. Tonijnsteak, ingerold in sesamzaadjes, met yuzu dressing, basilicummayonaise en kimchi. Laat ik eerlijk zijn, hartstikke lekker, echt waar, maar ik proef geen yuzu, geen basilicum en de kimchi lijkt op witte atjar. Voel je mijn probleem?
We delen een stuk zeeduivel met een saus van citroenblad. Prima cuisson maar het citroenblad, waar ik echt een enorme fan van ben, is te heftig aanwezig. Het is overigens niet de eerste keer dat ik vanavond citroenblad proef, bij navraag blijkt een van de chefs er dol op te zijn.
Zeetong met friet, hartstikke lekker, echt waar, maar ik moet toch even vragen of het sliptong is, zo klein. Nu is de prijs daar ook naar, kost 2/3 van wat een tong normaal kost, maar zeg dat dan even dan hadden we wat anders genomen. Het is een beetje alsof je een mooie sappige tournedos wordt verkocht en je krijgt een lappie van een ons (voor de prijs van een ons). De erbij geleverde friet is overigens top! Enfin, er komt nog een chocolademousse met kersenijs die zo verdwijnt in mijn vriend die hiermee een dieet-periode afsluit, een kleine crème brulée, en een gepeperde rekening (waar een substantieel deel voor de wijn is ingeruimd, dus eigen schuld dikke bult).
Wat moet ik ervan zeggen? Niet zoveel. Leuk restaurant, aardige, nee.. lieve mensen, pittig geprijsd (maar vis is ook gewoon duur), alleen laten ze het bij de smaken een beetje liggen. Het mag de pret er allemaal niet door drukken want ze doen het hartstikke goed in Laren, ze zitten goed vol met een heel eigen publiek.
Visatelier | de Rijt 2 | Laren | bel 035 760 5301
zondag & maandag gesloten
Over Vis aan de Schelde zeg je dan weer niks over de prijzen die m.i. nog hoger zijn.
Snap t wel hoor;-), maar helemaal fair is dat niet.