Te lang niet geweest, bij de vrienden van Vis. Ik heb een keer een box gehaald tijdens de lockdown, die was top, maar echt aan tafel was pas vorige week en dat was een tijd geleden!
De amuse is sinds jaar en dag een kleine croustade, vandaag gevuld met huisgerookte zalm, zeewier en hoisinsaus. Pittige binnenkomer, top. Ik ben met vriend Eric die eigenlijk altijd sashim1 en gebakken zeetong besteld, superlekker allemaal hoor, maar ik wil iets meer van de keuken proeven dus ik bekonkel met patron Michiel een iets ander menu.
We starten met geroosterde coquille met in het midden krokante chipirones (kleine inktvisjes), met schorsenerenchips, witlof, mosterd an aioli, waarna oester met gebrande prei, beurre blanc, mierikswortel, dille en een algencrumble (zie boven). De lockdown heeft de creativiteit èn de kwaliteit van de geboden waar totaal niet beinvloed, het is allemaal lekker, net zoals de witte Viré Clessé (geen idee meer welk huis, er is er maar een).
Door met zalmforel (kijk eens naar die cuisson) op gekonfijte zuurkool, met miso en hazelnoot, een saus van spekbokking en viseitjes.
Pièce is kabeljauw, op duxelles (champignons), met geroosterde baby-mais, cavolo nero, saus van eekhoorntjesbrood, en schuimige polenta met truffel.
Ik weet niet zoveel plekken waar je lekkerder vis eet…
Visaandeschelde | Scheldeplein | Amsterdam
dagelijks geopend, zaterdag en zondag geen lunch