Het is vandaag Internationale braai-dag, dus een gerechtje van de braai uit mijn BBQ Atlas (ook prima te maken als je geen braai hebt maar een andere bbq).

Zuid Afrika staat bekend om de braai, wat eigenlijk niets anders betekent dan bbq. Ondertussen is het niet alleen meer het event, maar ook het apparaat waarin je “braait”. Je moet het zien als een soort stalen wandkast waarin op hoogte aan één kant een houtvuur brandt. De gloeiende kooltjes vallen door het rooster naar beneden en die verdeel je naar behoefte onder het grilrooster. Een geweldige manier van grillen want je kunt het vuur perfect regelen, Om even een biefstukje te grillen is het wel een heel werk maar het is ook ongelooflijk leuk. Voor de fotoshoots haden wij een hele luxe waar ook nog haken aan en in zitten om bijvoorbeeld een potjie aan te hangen.

Zuid Afrika is een behoorlijke smeltkroes van volkeren en culturen dus ook hier weer veel invloed van buitenaf. Alle ingrediënten vind je in de buurt.

Recept Afdrukken
Vijgen met honing en yoghurt
Maaltijd dessert
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak 6 spiesjes van ieder 4 halve vijgen.
  2. Verwarm honing, suiker, vanille en water en roer totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen tot een siroop.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
  4. Bekwast de vijgen met de siroop en gril in 5 minuten rondom krokant.
  5. Meng ahornsiroop door de Griekse yoghurt en serveer met de vijgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.