VANDAAG ZITTEN VIJGEN IN JULIUS’ VOORRAADKAST, VANDAAR NOG EEN KEER DIT SUPERLEKKERE RECEPT UIT MIJN BBQ-ATLAS.
De tweede dag fotograferen is een stuk minder grappig. De zon is weg, ik heb een tent gehuurd bij mijn vriend John (Heman) en die hebben we hard nodig. Het regent bijna de hele dag pijpestelen (idiote uitrdrukking, komt van onophoudelijke regen die in lange dunne stralen naar beneden komt, deed de mensen denken aan de vorm van een Goudse pijp, echt waar!) en we zijn ondanks tent en hut waar de studio in is opgebouwd binnen de kortste tijd zeiknat.
Enfin, aan het tempo ligt het niet, het is vandaag tijd voor het Midden Oosten en Zuid Afrika en de braai brandt lekker door (stiekem is Dennis blijer met bewolking dan met zon komen we achter, is een “lichtdingetje”).
Enfin, supereenvoudig maar o zo lekker receptje vandaag, en wees snel want ze zijn er nog net…, vijgen met honing en yoghurt uit Zuid Afrika. Uit de tuin van Babel (Babylonstoren), één van de plekken in Zuid Afrika waar je echt moet zijn geweest!
Recept Afdrukken
Vijgen met honing en yoghurt
Instructies
Maak 6 spiesjes van ieder 4 halve vijgen.
Verwarm honing, suiker, vanille en water en roer totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen tot een siroop.
Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
Bekwast de vijgen met de siroop en gril in 5 minuten rondom krokant.
Meng esdoornsiroop door de Griekse yoghurt en serveer met de vijgen.