In het kader van niets doen/lekker eten/hart onder de riem heb ik vorige week eten besteld bij mijn vriend Ricardo van Ede die chef is bij Vessel. Ik heb al een paar keer bij hem gegeten en dat was top.
Take away had ik geroosterde bloemkool met miso, parelgort en pompoenpitten, samen met wat geroosterde winterpeen en pastinaak. Bloemkool nog even in de oven, parelgort op het vuur een kwartiertje doorgaren en klaar.
De zuurkool Royale (pièce) is gesmoord in ganzenvet, met worstjes en gekonfijte eend, en hoef je alleen maar uit de vaccumzakjes te halen en in de oven te zetten. De eend is top, en echt homemade en Ricardo geeft 2 verschillende worsten èn lekker scherpe mosterd.
Tiramisu en citroen/kokostaartje toe en een kado’tje van de chef, sticky toffeepudding met een hemelse butterscotch.
Vergeet er vooral niet het superlekkere Fort Negen brood bij te bestellen, wat kunnen die jongens bakken…
www.vesselamsterdam.nl