OEPS… FOUTJE BEDANKT, IETS NIET HELEMAAL GOED GEGAAN EERGISTEREN, SORRY
Vandaag ligt venkel in de groentela van Julius’ Voorraadkast vandaar dit recept.
Een rerun uit de week zonder vlees, vis en/of dierlijke producten, vegan dus, alhoewel de eerlijkheid me gebiedt te melden dat het niet alleen een recept is uit mijn vorig jaar verschenen Grilbijbel maar ik het daar ook ’afmaak’ met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 ml druivenpit olie
- 1 plak citroen
- 1 plak limoen
- 4 cm citroengras platgeslagen
- 3 citroenblaadjes
- 1 teen knoflook platgeslagen
- 1 tl ui gevriesdroogd
- 10 korianderkorrels gekneusd
- 4 venkelknollen
- Parmezaanse kaas (voor als je het echt niet kunt laten)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm druivenpitolie, met citroen, limoen, citroen-gras en -blad, knoflook, uienpoeder en koriander tot 70ºC (maximaal) en laat 15 minuten trekken.
- Passeer door een fijne zeef, laar afkoelen (bewaar maximaal 7 dagen in een met kokend water omgespoelde fles in de koeling).
- Snijd het kontje van de venkelknollen, verwijder het buitenste blad, laat het groen zitten en snijd in 3 schijven.
- Grill de schijven venkel om en om krokant op de plancha, een bruin randje mag, een grillruit ook, maar ze mogen nog best een beetje bite hebben.
- Serveer, als je dat per se wilt, met geschaafde Parmezaanse kaas en wat citrusolie.
Hoe kan ik meten wanneer het.70 graden is?