We gaan de bbq weer een beetje van stal halen. Ik niet hoor, ik gril de hele winter door. Misschien niet 5 x per week maar toch zeker 2 keer. Ik wordt al vrolijk als ik de keukendeur opendoe en naar buiten loop en die heerlijke lucht ruik, soort oerlucht.

Vandaag geen grote stukken vlees of hele vissen, het is vandaag een doordeweekse dag dus even wat minder uitbundig maar zeker wel lekker. Venkel! Kort gegrild dus met nog wat bite, en niets meer dan wat citroen, olijfolie en dille. Als je van alles het beste koopt en een mooie extra vergine olijfolie gebruikt kan het niet fout gaan.
Recept Afdrukken
Venkel met citroen en dille
Instructies
Marineer de venkel 2 uur in citroen-sap en -rasp, olijfolie en een eetlepel zout.
Stook de bbq op naar 200ºC
Laat de venkel uitlekken en gril rondom krokant. Laat even aan de zijkant van de bbq doorgaren maar zorg wel dat je nog een bite hebt.
Serveer met wat van de marinade en verse dille.