Omdat iedereen altijd maar denkt dat er hier wekelijks een halve koe doorheen gaat, of een heel varken, starten we de week maar eens met een receptje met groente, venkel in zoutdeeg.
Heel makkelijk te maken en ook goed voor te bereiden. Een BBQ met een klep (de Weber Summit Kamado in dit geval) is wel essentieel, gebruik anders gewoon de oven.
Porties |
|
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 citroen alleen sap
- 2 kg grof zeezout
- 120 g eiwit
- gremolata**
- olijfolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwijder de buitenste bladen van de venkelknol en smeer de knol in met citroensap.
- Meng het zout met de eiwitten tot een soort nat zand. Houd van beide wat achter de hand om de substantie droger dan wel natter te maken.
- Bedek een bakplaat of skillet met een laagje zoutdeeg, leg hier de venkelknollen op en bedek elke knol met zoutdeeg. Laat iets groen uitsteken.
- Stook de BBQ indirect naar 190ºC en zet de venkelknollen 30 minuten op het rooster van de BBQ. Laat daarna nog 10 minuten buiten de BBQ doortrekken.
- Serveer met gremolata.