Het is allemaal vrij relaxed hier in Canada. Overdag werken en op gezette tijden genieten van de natuur. Boodschapjes, vaak voor een paar dagen want de afstanden woon-shopverkeer zijn enorm. Rond de klok van 6 een borrelplankje en een boekje, en tussen half 8 en 8 de warme hap.
We zijn heel erg van de ‘trempettes’, ‘dips’ in Canadian-French, alles wordt hier 2-talig aangeboden, met een crackertje of een worteltje, salami van de Save on Foods en voor de afwisseling af en toe een warme hartige treat, zoals deze uientaart! Geen hogere wiskunde, gewoon iets wat ik on-line tegenkwam (de ui mag iets krokanter, de Canadese oven is niet de beste).
Recept Afdrukken
Uientaart
Instructies
Giet strepen olijfolie en balsamicoazijn op een bakplaat, bestrooi met zout en beleg met takjes tijm
Snijd kop en kont van de uien, snijd iedere ui in 3 plakken en leg op de bakplaat.
Bedek met een grote plak bladerdeeg (hier gebruik ik croissantdeeg), bestrooi met zout en druk de randen goed aan.
Bak goudbruin in 20/25 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
Beste Julius,
Dit lijkt me heerlijk. En makkelijk.
Gebruik je expres geen bakpapier op de bakplaat?