In ’94, onze Max was een paar maanden, zijn wij in Abcoude gaan wonen, en toen is er een warme vriendschap met Kees en zijn toenmalige vriendin Joke (nu zijn vrouw) ontstaan. Lieve mensen waar we regelmatig mee in de Punt in Baambrugge aten (toptent!) maar waar we ook wel eens thuis kwamen en dan maakte zij een trommelkoek (die Kees natuurlijk altijd Ketelcake noemt.
Dit is haar recept (de vanille heb ik er zelf bijgedaan), voor de vorm ben ik speciaal naar Duikelman gereden (me zuster had ze niet op voorraad), wat is dat toch een heerlijke winkel.
Recept Afdrukken
Trommelkoek Joke
Instructies
Laat de krenten 15 minuten wellen in warm water*.
Draai het gezeefde bakmeel met suiker en een snuf zout door de melk en voeg daarna de eieren toe totdat je een mooi beslag krijgt. Breng op smaak met vanille aroma en citroenrasp.
Vet de trommelkoek-vorm** in met boter, bestrooi met bloem en schud de overtollige bloem er weer uit.
Breng een pan met een laagje water aan de kook en leg hier en stoominzet in.
Roer de uitgelekte krenten en de rozijnen door het beslag en giet alles in de vorm.
Vul de vorm met het beslag, sluit af met de deksel en zet in de pan kokend water.
Gaar de trommelkoek met de deksel op de stoompan. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit èn controleer na 90 minuten de garing (een rvs-satépen moet er 'schoon' uitkomen).
Serveer de trommelkoek warm met boter en poedersuiker.
😘 Kees noemt het nederdaal nog steeds ketelpak
Groetjes van Kees Joke en nu natuurlijk ook Rosabella
😘 Kees noemt het inderdaad nog steeds ketelpak
Groetjes van Kees Joke en nu natuurlijk ook Rosabella