1ste dag, Een nieuwe ploeg, en het begint meteen goed met de eerste “vrije” opdracht, tamme eend. We heben de tactiek wat aangepast, ze beginnen meteen in groepen van 2 zodat wij sneller zien wat voor vlees we in de kuip hebben. Onze Fransman Julien is als eerste aan de beurt en doet het goed, ondanks zijn overdaad aan mediterrane kruiden. Tijdens het proeven nippen we van een strakke sherry, sponsormomentje, maar ook erg goed om de smaken in de mond wat te neutraliseren. De Topclass van vandaag bestaat uit goujonettes van tong met sauce gribiche. Robert laat zien hoe je een tong fileert, bloemt, paneert met vers gemaakt broodkruim en in 3 minuten frituurt. Ik maak een sauce gribiche, mayonaise van gaar ei, niet eenvoudig en gaat dus ook bijna fout. De redding komt in de vorm van het snel toevoegen van wat warm en water en ik laat een diepe zucht. Kruiden, augurk en kappertjes maken de gribiche af, de kandidaten proeven en gaan aan het werk. De saus van Peter mislukt volledig en wordt door Kranenborg in de gootsteen gegooid, goddank maakt hij wel zijn vis. De saus van Walter mislukt ook en hij gooit de bijl er bij neer. De laatste 5 minuten staat hij met zijn armen over elkaar en als hij moet presenteren komt hij met rauwe vis. Walter krijgt de eerste 0……


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.