De trouwe volger, en dat worden er steeds meer, heeft het al gezien, ik doe niet meer semi-life verslag van elke aflevering van TopChef. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar meer omdat ik geen tijd heb. Deze keer is het zo intensief, de provincies slokken alle tijd op. Veel nieuwe gerechten bedenken, niks uit de oude doos, streekgerechten verbouwen, 10-minuten opdrachtjes bedenken, veel desserts, veel met groente, het “rondje koeling” is een moment van rust, maar die duurt maar een half uur en dan zijn we alweer aan het oefenen voor het simultaan-koken. Alles loopt op rolletjes maar dat gaat niet zo maar. Tussen de middag zijn we een uurtje vrij, overleg Topclasses, overleg halve finale, finale, Taste of Amsterdam m’n nieuwe boek, en dan ook nog es in detail bijhouden op papier wat er allemaal gebeurt, en dat een paar weken later ombouwen tot een leeswaardig stukje….niet dus!
Topchef week 1
Vorige week was de eerste week en “hadden” we Limburg. Leuke mensen met wisselende kwaliteiten, stress bij één van de dames die weer juf bleek te zijn van een andere kandidaat, en uiteindelijk gingen 2 amateurs er terecht met de winst vandoor. Laatste dag draaiden we bij Beluga waar de rode loper voor ons was uitgerold, crew, cast en chefs. Koffie’tjes, thee’tjes, soep, worstenbroodjes, curry, allemaal even lekker. De groepsfoto verstuurd naar vriend Alain viel even verkeerd maar dat was dan ook de enige dissonant. Topweek, afgesloten met een geweldige dag èn een Tanqueray 10 met Fevertree!!