4de dag; iedere zaterdag even wennen, wekkertje 7.10, zeker nadat ik gisterenavond na het draaien nog een paar uur in de keuken heb gestaan om voor jarige Daan te koken. Het menu vandaag bestaat uit salade Lyonaise (frisée, gepocheerd ei, spek, croutons), steak frites met sjalottensaus, en flensjes met aardbeien, aardbeienjus en gezouten caramel. Eerste brigade, Peggy, Alison en Noury beginnen aarzelend. Ze weten niet helemaal wat precies de bedoeling is dus we helpen ze heel lichtjes op weg. Peggy doet het op zich redelijk okay, vinaigrette is goed, ei is goed maar ziet er niet uit, spek en croutons okay, wat ze alleen vergeet is de vinagrette met de sla te mengen voordat die op het bord gaat. Niet comfortabel eten dus. Alison gaat uit zijn dak, loopt vreselijk achter als hij de eerste 40 minuten uitsluitend aan het snijden van de aardappels besteed, en knalt uiteindelijk zijn vlees na de bakplaat op 180°C in de oven. Lang verhaal kort, doorgeslagen vlees, uiensoep in plaats van sjalottensaus en slappe friet uit de oven. Noury maakt een goed dessert, tikkie saai, iets te dikke flensjes, maar de combinatie van smaken doet het goed. Het tweede team, dagwinnaar Laura, Gina en Rob maken direct een goede start, althans zo lijkt het. Er wordt overlegd, besproken, bekeken, maar de pit ontbreekt. Laura blijkt nog nooit een ei te hebben gepocheerd en doet dat à la minute op het moment dat de gerechten worden uitgevraagd. Het duurt uren….. Gina bereidt haar vlees en friet op een goede manier en gaat aan de slag met runderpoulet om een jus te maken. Ze vergeet het vlees af te schuimen als het kookt en laat het inkoken tot een vieze drab. Rob, galant als hij is, helpt Laura met haar salade maar vergeet zijn flensjes te bakken, wat hem uiteindelijk de kop kost. 


Reacties

  1. Door Marjo

    Julius, de opmerking van jou dat komkommer eigenlijk maar gewoon vermomd water is, vind ik echt briljant 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.