Dagwinnaar Walter mag de teams kiezen en doet dat niet strategisch genoeg. Het maakt niet veel uit, hij gaat uiteindelijk door naar dag 4, maar het is leuker als het niet al te soepeltjes loopt. Tomaat is het product, extra zijn er rivierkreeftjes en gedroogde mais. De gerechten vallen zwaar tegen en iedereen krijgt een 5. Het leuke van het gelijk scoren, of het voldoende of onvoldoende is, is dat ze er geen steek mee opschieten. Het commentaar is dan ook altijd:” hadden we net zo goed niets kunnen doen”. Niemand die er bij nadenkt dat we die opdrachten geven ter ontwikkeling van smaak en vaardigheden, maar ja! De Topclass van vandaag is pesto van zongedroogde tomaat, ogenschijnlijk een koud kunstje maar je moet toch even opletten (een deel van dat koude kunstje zit ‘m in onze ijzersterke mise en place).

De kandidaten zijn zo geconcentreerd dat ze niet genoeg op de nuance van de opdracht letten:” gebruik deze pesto als basis”, en wat doen de meesten, ze pleuren een dot prima nagemaakte pesto op hun gerecht. Dat is niet helemaal de bedoeling, doe er wat mee!! Walter is weer dagwinnaar, en Julien kookt weer te hoog op smaak. We schrikken ons vlak voor de presentatie van Peter helemaal rot als hij bijna een toeval krijgt, maar hij recupereert. Zijn gerechten en eerder opgebouwd puntentotaal zijn helaas niet voldoende om hem door te laten gaan, Peter valt uit, samen met Maartje Anne. Ik eet ’s avonds weer bij Ferry nu met Gilles, die aan het einde van de middag een proeverij’tje geeft op de set. Eindelijk lekkere wijn (bullshit, we worden helemaal top verzorgd!)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.