en we starten met schelvis, enorme druipende dingen, die je eigenlijk alleen op de dag van aanschaf kunt eten. Gelukkig komt Jan van As elke dag verse vis brengen, zodat de waar in ieder geval niet bedorven de pan in gaat. Wat er daarna gebeurt bijft altijd een verrassing, zo ook vandaag. Er wordt goed in de vissen gehakt, maar we krijgen de bordjes binnen de tijd. ‘s Middags geven we, na mijn voedzame lunch (vandaag 6-10 toch 11,5 kilo), een Topclass, phillotaartje met chocoladecrème die weer als een raket loopt.

Ideaal gerechtje, als je goed hebt opgelet weet je het nu, en anders geef ik binnenkort het recept, a piece of cake. Het extra ingrediënt vandaag is blauwe kaas, geen gemakkelijke opdracht, maar als je goed nadenkt kom je er achter dat chocolade best een zoute nuance zou kunnen hebben. Laat het zout in de kaas zijn werk doen en maak het niet te heftig. Het kost de hele brigade veel moeite op tijd klaar te zijn, Maartje Anne brengt het er redelijk van af. Julien doet wederom enorm zijn best maar maakt niet 1 maar 2 gerechten, wat niet de opdracht is. Het taartje met chocolade en een accent van blauwe kaas, niet een taartje en een mega opgerolde pannekoek met kaas, die overigens lekker en goed is. Helaas! Walter kruipt uit zijn dal en wordt dagwinnaar. Na afloop eet ik met Isabel bij Ferry in het nieuwe Bosch.


Reacties

  1. Door Erna

    Dag Julius, Ik wil toch nog graag even kwijt dat ik het jammer vind dat je op TV voor mij niet als de Julius overkomt die je werkelijk bent! Zo serieus! Terwijl ik dacht dat je een enthousiaste, spontane, goedlachse, humorvolle man was! Wij zijn gek op je kookboeken en mochten een keer een workshop met je doen in Almere. Daar hebben we fijne herinneringen aan. Jammer! groet, Erna 

  2. Door irma

    Ik denk dat kijkend Nederland een beetje meer vriendelijkheid zeer zou waarderen. Men is de “afzeik tv ” een beetje zat. Ik krijg hier heel veel reacties over ( ook van mensen die mij niet persoonlijk kennen !) Maar ja, of dat in het rtl/5 concept past ??

  3. Door Gisele

    Nou Irma, dat afzeiken gaat nog. Een hobbykok die zich door ja chef laat antwoorden vond ik over de top. Ook hoe je je bemoeide in de keuken over pannen enz gaf mij een zeer onbehaaglijk gevoel. Om eerlijk te zijn was ik je liever kwijt dan rijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.