De 2de dag begint met een vegetarische burger, geen bonen in blik, alleen gedroogde linzen, die niet worden aangeraakt. We willen er ook sauzen bij, maar dat is moeilijk. De meeste mayonaises zijn te dun en flauw. De burgers vallen over het algemeen uit elkaar, de broodjes zijn niet getoast, de slechtse probeert het nog te redden met een waaiertje augurk. Shariyar is de winnaar, en Anchi is de minste met een broodje mayo.

De middag staat in het teken van gefrituurde kip met zoetzure saus. De kandidaten moeten dus weer saus maken, maken veel te dikke panades, en een aantal zijn niet eens gaar. Wat doe je in een uur? De kip van Dennis is zelfs nog helemaal rauw. Ivan maakt het beste gerecht, keurige prestatie. Ik doe wat herstelwerkzaamheden bij Kranenborg, de man is teleurgesteld.

 dag 3, weer 32 man. 1ste opdracht is Sint Jacobsmossel, ofwel coquille. Droog gebakken graag, grillen mag ook, maar dat vinden er een paar toch te link. We zien een risotto’tje, we zien veel suiker, en uiteindelijk is het Jurgen die er met de winst vandoor gaat.

Opdracht 2 is carbonade en papilotte met mediterrane smaken. Het vlees op het hakblok wordt goed te pakken genomen, snijden, hakken, het lijkt wel oorlog. De papillotte van Michelle gaat veel te laat in de oven en is nog rauw. Sandra, Hans, Dirk en Martin scoren net iets boven een voldoende….,Henri maakt er een ongelooflijke zooi van, de oogst is mager. Slecht gesneden vlees, volledig uitgedroogd en drijvend in het vocht. Prewien maakt op zich een mooi gerecht maar vergallopeert zich in de saffraan hij gebruikt het in de hoeveelheid voor een hele straat dus jodium is het gevolg. Hij toont wel potentieel dus vrijdag in de cookoff. 



Reacties

  1. Door uldro

    Wat ik wou zeggen. Als je niet eens een hamburger kan maken, wat doe je dan in topchef

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.