Dag 3 is altijd een spannende, want er gaan er aan het einde van de dag 2 naar huis. De eerste opdracht is een groepsopdracht voor groepjes van 2 en het product is bloemkool. Er moeten een amuse en een voorgerecht worden gemaakt en het is weer weinig fantasievol. Groepswinnaar van gisteren, Stephan, mag de groepen samenstellen en doet dat slim. Hij neemt de zeer sterke Kay en maakt verder 3 groepen die of een slechte kandidaat hebben, of een tikkie botsen. Stephan en Kay nemen de leiding. Voor we beginnen doen we de Topclass een keer als oefening, sauce Hollandaise. Het zou eigenlijk béarnaise moeten zijn, maar Kay tikte gisteren ineens zo’n lekkere bij zijn vis dat we zijn geswitcht. Met pijn in de pols tik ik een briljante Hollandaise. Na de lunch geven we de Topclass, ik tik me weer een ongeluk, weer briljant, waarna ze mogen kiezen tussen konijn, kabeljauw en mosselen om een gerecht met Hollandaise te maken. Iedereen gaat voor de vis dus de Kraantjes eten konijn van het weekend. Ben maakt een mooi mosseltje uit de oven met iets te harde saus, Alexandra komt eindelijk los met zalm en papillotte (we horen dat ze niet weet wat voor vis het eigenlijk is en laten haar in een valletje lopen) en de saus van onze blonde Brabantse Bianca schift vlak voordat ze op moet. Ze zwijnt er doorheen en met een vijfje weet ze toch net voor Steef en Alexandra te eindigen. De sfeer is totaal anders dan vorige week, waar we nog afscheid hebben genomen van de afvallers middels een signeersessie van hun receptenboeken, we staan binnen 5 minuten alleen in de studio, met een glas wijn boven de groentebak, want morgen is het weekend, en dus geen studio. De vrijmibo is non-existing want onze rosé-vrienden zitten in Frankrijk, dus ik schuif al snel lekker thuis aan de keukentafel waar mijn duifje net een staartstukje in de oven schuift. Gesloopt duik ik er om 11 uur in
Ik heb weer met veel plezier gekeken en ben blij dat Arro-Alexandra vertrokken is.