Dag 1.
RTL5 vraagt of we iets aardiger willen doen tegen de nieuwe groep, leuke groep overigens. Eerste opdracht is een dubbele varkenskarbonade, te bereiden in groepjes van 2. Ze moeten een hoofdgerecht maken, niet uit grootmoeders keuken maar aktueel en restaurantwaardig. Bejamin en Gina maken suddervarken met bloemkool, rode kool en puree, hoor ik daar mijn grootmoeder? De karbo van Peggy en Noury is echt niet gaar, en krijgt een 4, de rest is matig. De Topclass van vandaag is polenta met gamba en saus van de koppen en gaat gesmeerd. Midden in Robert zijn verhaal, ja hoor, pakt de mandoline nu een keer mijn vingertop. Ik waarschuw iedereen dagelijks en ben nu zelf een seconde niet geconcentreerd genoeg. Of overmoedig. Robert zit zo in zijn verhaal dat hij niets merkt terwijl ik mezelf aan de zijkant verbind. Bij het nakoken is er een uitschieter met iets te weinig kruiden, een heeft iets totaal anders gemaakt, eigen touch, een is gewoon verbrand maar nog rauw van binnen, en bij een ander is de polenta onherkenbaar, beiden een 4 . Noury wint dit onderdeel maar Rob is dagwinnaar.