Ik was afgelopen woensdag in de uitzending van Sublime FM, het oude Arrow jazz, die een tijdelijke studio hebben op het Centraal Station van Utrecht. Bas Westerweel is daar de grote baas en deed de uitzending waarin ik wel 4 minuten de tijd kreeg (de andere 2,5 minuten werden door Bas volgepraat) Om Taste of Amsterdam te promoten. Ik moest ook wat maken, alsof je dat “ziet” op de radio, maar het uitleggen deed Bas het water in de mond lopen.
- 50 gram rijstnoedels, gedroogd
- 1 komkommer, zonder zaad, in julienne
- 240 gram tonijn
- 2 bosui, gesneden
- 20 ml sesamolie
- 20 gram sesamzaadjes
- 40 ml kewpie sesam-soyasaus
- 120 gram wakame
55-voudig international André Ooijer was ook te gast en ging stoer om 9 uur ‘s ochtends aan de tonijn.
Supersimpel gerechtje met maar een paar ingrediënten, maar hoe lekker kan het zijn…
tonijnsalade met wakamé voor 6 personen
1. kook de rijstnoedels gaar en spoel koud onder de kraan.
2. maak een vinaigrette van de zonnebloemolie met sesamolie en rijstazijn en breng op smaak met zout en peper.
3. breng de rijstnoedels op smaak met wat vinaigrette.
4. breng de little gem op smaak met wat vinaigrette.
5. meng de gesneden tonijn met de uitgelekte wakamé
6. vul noodlebekers met wat blaadjes little gem, aangemaakte noedels, komkommer, aangemaakte tonijn en top met bosuitjes en wasabi furikake.
Pingback: Japanse tonijnsalade met komkommer en wakame | 1FoodBlog