Tonijn in de Voorraadkast, ondersteund door een superlekkere salade…, klassiek voorbeeld van de ijskast aanvegen, deze tonijnsalade.
Het succes staat en valt met lekkere spulletje zoals zo vaak. Dus lekker tonijn van Ortiz, boereneitjes, verse haricots verts en kerstomaatjes, Franse cornichons èn een knijpje Kewpie mayo. Let’s go!!
Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g haricots verts
- 2 eieren gekookt* en gehakt
- 100 g kerstomaatjes doormidden
- 1 rode ui in dunne halve manen
- 12 Franse cornichons gehakt
- 200 g tonijn op olie uitgelekt, Ortiz
- 100 g kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)
- 2 handjes mesclun (gemengde salade)
- olie en azijn
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Blancheer de haricots verts 4 minuten in zout water, spoel koud en snijd in kleine stukjes.
- Meng de haricots met ei, tomaat, ui (houd een paar ringen over), cornichons, tonijn en mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de mesclun aan met olie en azijn (wat je klaar hebt staan, als het maar lekker is), leg hier de salade op en maakt af met wat stukken ui.
Notities
* Eieren koken, veel mensen vinden dat toch lastig. Breng 2 eieren in ruim water aan de kook. Laat 3 minuten zacht bubbelen, haal de pan van het vuur en laat 7 minuten staan. Schrik onder de koude kraan en art 5 minuten in koud water staan wat je 2 keer ververst.