In mijn constante zoektocht naar nieuw en lekker voor mijn grote vrienden van Porterhouse (restaurants in Huizen, Naarden, Weesp en Almere) bedacht ik een soort broodje vitello tonato zonder vitello. De overheelijke tonijnsaus die ik normaal maak is op mayonaise-basis en bleek veel te dun.

Wat nou als ik wel de mayo-ingrediënten gebruik maar in een andere vorm. Dus wel eieren, maar die maak ik eerst gaar… Onderstaande ‘spread’ is het resultaat. Supermakkelijk te maken en goed 2 dagen te bewaren. De kwaliteit en smaak worden mede bepaalt door de tonijn, dus koop vooral lekkere (Ortiz).

Recept Afdrukken
Toast Tonato
Maaltijd snack
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Maaltijd snack
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Kook de eieren 8 minuten in kokend water, laat goed schrikken, pel ze en snijd ze in grove stukken.
  2. Meng in een keukenmachine of met de staafmixer eieren met tonijn, kappertjes en ansjovis en voeg langzaam 80 ml olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het brood in lange dunne plakken, besprenkel met olijfolie en toast aan beide kanten krokant.
  4. Besmeer (of spuit) het brood volledig met de tonijnsaus, Garneer met rucola, kappertjes en zwarte peper.

Reacties

  1. Door Elvire Vesseur

    Lijkt me lekker en handig.
    Maar…. Hoeveel eieren gebruikt u?

  2. Door Marc Kruijtzer

    Heerlijk. Maar hoeveel eieren? Ik gok 4. Klopt dat?

  3. Door Vincent van Haarlem

    Voor 4 porties leek 2 eieren teveel?! Smaak is eier tonijn ( in die volgorde).

  4. Door Femke

    In de ingrediënten lijst ben je de eieren vergeten 😉

  5. Ja shit, is er tussenuit gevallen, 3 eieren, excuses…

  6. Door Eric Jan Brongers

    Half gesnipperd rood uitje erbij, heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.