In mijn constante zoektocht naar nieuw en lekker voor mijn grote vrienden van Porterhouse (restaurants in Huizen, Naarden, Weesp en Almere) bedacht ik een soort broodje vitello tonato zonder vitello. De overheelijke tonijnsaus die ik normaal maak is op mayonaise-basis en bleek veel te dun.
Wat nou als ik wel de mayo-ingrediënten gebruik maar in een andere vorm. Dus wel eieren, maar die maak ik eerst gaar… Onderstaande ‘spread’ is het resultaat. Supermakkelijk te maken en goed 2 dagen te bewaren. De kwaliteit en smaak worden mede bepaalt door de tonijn, dus koop vooral lekkere (Ortiz).

Prep Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 160 g tonijn op olie, naturel
- 1 el kappertjes + extra
- 2 ansjovisfilets Ortiz de beste
- 120 ml olijfolie
- zuurdesembrood
- rucola
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Kook de eieren 8 minuten in kokend water, laat goed schrikken, pel ze en snijd ze in grove stukken.
- Meng in een keukenmachine of met de staafmixer eieren met tonijn, kappertjes en ansjovis en voeg langzaam 80 ml olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het brood in lange dunne plakken, besprenkel met olijfolie en toast aan beide kanten krokant.
- Besmeer (of spuit) het brood volledig met de tonijnsaus, Garneer met rucola, kappertjes en zwarte peper.
Lijkt me lekker en handig.
Maar…. Hoeveel eieren gebruikt u?
Heerlijk. Maar hoeveel eieren? Ik gok 4. Klopt dat?
Voor 4 porties leek 2 eieren teveel?! Smaak is eier tonijn ( in die volgorde).
In de ingrediënten lijst ben je de eieren vergeten 😉
Ja shit, is er tussenuit gevallen, 3 eieren, excuses…
Half gesnipperd rood uitje erbij, heerlijk!