Ik blijf in de Topchef-tijd hangen met deze oer-lekkere tiramisu, een opdracht die de kandidaten binnen 3 kwartier moesten maken. Het kan, zeker thuis, maar met 4 cameramannen in je nek, onder de lampen en een te snel klikkende klok, ga d’er maar aanstaan, een helse klus!
Alle respect dus voor de kandidaten destijds, en de resultaten waren geweldig!
Recept Afdrukken
Tiramisu
Instructies
Klop eiwit en suiker tot het stijf is, spatel rustig de dooiers en de citroenzeste door het opgeklopte eiwit en spatel daarna de gezeefde bloem door het beslag tot het een massa is.
Vul een spuitzak met beslag, spuit lange vingers op een met boter ingevette bakplaat, bestrooi met poedersuiker en bak ze 10 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Klop room met mascarpone en suiker lobbig en meng met met amaretto en de helft van de koffie.
Bedek een bodem van een schaal met de helft van de lange vingers die je besprenkelt met koffie.
Strijk de helft van de massa over de lange vingers en herhaal punt 4 en 5
Bestrooi met cacao, zet in de koeling en serveer na 1 uur.