De uitvinder van de tiramisu,Roberto Linguanotto is gisteren overleden (81). Hij was ooit patissier in La Beccherie (Treviso) toen hij waarschijnlijk een foutje maakte met eieren, mascarpone en suiker waarna de vrouw van de baas, Alba di Pillo-Campeol er nog in espresso gedrenkte lange vingers aan heeft toegevoegd.

Ik heb al eens eerder een recept van tiramisu geplaats waar je zelf ook de lange vingers bij moet maken (klik hier) maar dat is met dit warme weer misschien een beetje te gek.

Recept Afdrukken
Tiramisu, easy
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Prep Tijd 40 minuten
Porties
personen
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Prep Tijd 40 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Klop 4 dooiers met 100 gram suiker tot lichtgeel
  2. Klop 4 witten en voeg als het stijf wordt al kloppend lepel voor lepel 50 gram suiker toe
  3. Klop mascarpone met vanille en meng daarna met de dooiers.
  4. Meng dit mengsel met de witten.
  5. Meng espressokoffie met koffielikeur
  6. Bedek de bodem van een schaal met cacao en chocolade .
  7. Doop de lange vingers in de koffie en leg op de bodem.
  8. Smeer hier 1/3 van de crème op en bedek met een laag gedoopte lange vingers, 1/3 van de crème, cacao en chocolade.
  9. Bedek met een 2de laag gedoopte lange vingers, smeer hier het restant van de crème op en bestrooi weer met cacao en chocolade.
  10. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling.

Reacties

  1. Door J.W.J. Koppel

    Ja Julius, goed om weer eens het echte recept te lezen.
    Al kende ik dat al volgens mij uit een van je eerste onvolprezen boeken.
    Er wordt weet ik door amateurs wat af gerommeld met dit recept.
    Nu nog even wat anders.
    Bij ons op de Groenlandsekade in Vinkeveen staat al weer enige tijd het onvolprezen restaurant “De Lokeend”leeg.
    Al bekend sinds Johan Cruyff toen hij in Vinkeveen woonde, er de oesters kwam snoepen. Alweer lang geleden.
    Daarna heeft het verschillende eigenaren gehad. Zelf kwam ik er ook altijd graag. Tot mijn spijt kun je hier nergens meer goed eten. In de Harbour Club wil ik niet komen. Zou zoiets niet iets voor jou of Ron Blauw zijn?

    Vriendelijke groet,

    Jan van der Koppel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.