
Mooi verhaal in het Parool vorige week over een echtpaar uit Helmond die hun viswinkel verkopen, naar het westen reizen, een pandje huren en een nieuwe zaak beginnen in de van Baerlestraat (no. 5, tegen het Vondelpark aan), The Seafood Bar. Als na 3 dagen blijkt dat het merendeel van de klanten de uitgestalde viswaar liever ter plekke opeet in plaats van meeneemt wordt het concept direct aangepast en zit je nu dus in een restaurant.
Vader staat in de winkel, moeder loopt rond, dochter Fleur bedient met een aantal andere aardige jonge meiden, èn…, toeval bestaat niet, de zoon zit naast me lekker te eten (heeft een internetbedrijf en niets met de horeca).
Simpele kaart, we kiezen voor viskoekjes, pulpo à la Gallega, garnalenkroketjes, Calemares à la Romana, gebakken sardines, gebakken gamba’s, en lekkerbekjes. Alles is lekker, er mag wat meer citroen door de viskoekjes, wat meer pimenton bij de pulpo, die ook eigenlijk op een houten plankje horen te liggen, wat minder vet bij de sardines, die overigens geen één graat hebben, maar dat zijn allemaal details. Over het geheel zitten we heerlijk te eten èn te drinken (Sancerre en Bourgogne Blanc).
De chef, die zeer binnenkort vader wordt, komt regelmatig aan tafel om ons commentaar vragen, en naast ons zitten 2 Nederlandse toeristen (uit het zuiden..) die hier al voor de 4deachtereenvolgende avond zitten. Verwacht niks en je hebt hier een heerlijke pretentieloze avond, in een warme ambiance met heerlijk eten en drinken voor een meer dan nette prijs. Feestje!

Dooie boel hier de laatste tijd. Kom op Julius, in die pen!