Ik was even in de Pressroom, in het Ink hotel, op de Nieuwezijds in Amsterdam, waar ooit De Tijd zat. Een Accor hotel, net helemaal opgehipt, met op de parterre een supercool restaurant (Concrete). De chef is een oude bekende, Tjitze van der Dam, vroeger Ron Blaauw en De Vrienden van Jacob, en ik was er op de laatste proefavond (maandag 13 april) dus ik ga er niks lulligs over zeggen (kan ook niet want het was allemaal prima).

Pressroom inksalade

De mevrouw achter de bar, daar beginnen we mee, waar vind je ze…? Je bent welkom, je krijgt tijd, ze verteld wat over haar onderge-inkte linkerarm en ze schenkt ook nog een top gin-tonic in (Tanqueray met Fevertree Elderflower, ik ben niet zo moeilijk…). Dan de mevrouw aan tafel, weer een topper, met veel zwarte krullen, tikkie brutaal maar zeker niet te, en wat ze niet weet op zo’n proefavond lacht ze perfect en met bravoure weg. De avond kan al niet meer stuk.

Pressroom paling

Het concept is gebaseerd op shared dining. De ink-salade is top, zo ook de andere salades, maar de tartaar heeft, hoewel smakelijk, wat meer weg van filet American. Ribeye top, zeebaars wat rommelig maar een supersaus, mac&cheese hilarisch.

Pressroom mac&cheese

Geen dissonant dus, de desserts verdienen hooguit nog wat aandacht, maar een hele lekkere nieuwe plek, met goed eten wat goed op smaak is.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.