De hele dag op zo’n festivalterrein is hartstikke leuk, maar op een gegeven moment heb je genoeg kleine hapjes gezien, en lang genoeg met de organisatie gepraat. Even een kleine break in de meer dan leuke stad Edinburgh, The Kitchen van Tom en Michaela Kitchin (thekitchin.com). Het gegooglede adres brengt ons naar de keukendeur, maar na 2 x links komen we, aan het water, bij de entree. We gaan direct aan tafel, 6.30…, want om 8.30 is de tafel alweer verkocht en we willen toch ook nog een stukje van de avond-Taste meepakken. De recessie leeft nog niet echt in Edinburgh, horen we ook van andere restaurateurs, dus alle toppers van Schotland zitten vanavond rammend vol. We starten met een glaasje Albariño O Rosal van Terras Gauda (E, 2008) en een gekoeld soepje van doperwten en munt met wat crème fraiçhe. We gaan niet voor het tasting menu, we hebben vandaag al genoeg ge-Taste’d, maar doen lekker à la carte. Prachtige salade van groente met panna cotta van doperwten voor Ron en een geperste terrine van jonge prei met gerookte paling uit Loch Lomond voor mij. Prima!

Tussendoor krijgen we van de chef een razorfish (scheermes, dacht altijd dat dat razorclam was) met wat inktvis, chorizo en puree van knolselderij. Pièce is een heerlijk stuk lamszadel met een gevuld courgettebloemetje, waarbij een glas Côtes du Rhône van domaine des Escaravailles (F, 2006). Na wat Schotse kaasjes en een hand van de chef, keren we terug naar Taste of Edinburgh. Na een laatste rondje over het terrein, ze sluiten hier om 10 uur, worden we vriendelijk doch dwingend het terrein af geholpen. In de ideale Engelse taxi, wat is dat toch een geweldige uitvinding, rijden we in 10 minuten naar 1 van de standhouders, Tigerlily. Op Taste een bescheiden tentje met curry en cheesecake, maar in de stad een swingende megatent met veel verschillende sferen. Meerdere bars, lekkere muziek en heel veel mensen. Mooie dag!



Reacties

  1. Door Gisele Colpaert

    Ik denk dat u eerder een lucky day dan een smart day had. Op zaterdag 14 jan. hebben wij, met een eetclubje er ook gegeten.
    De carpaccio en de kalfschenkel waren niet meer te krijgen. Na enig gehannes kon ik de entrecôte béarnaise als vervanging in het menu krijgen. Dat was dus brute pech. Niks mis met de entrecôte (je zal als chef geen goed vlees kunnen bakken) maar die béarnaise. Niet te eten. Net warme mayonaise met wat dragon erin. Sorry hoor, geef mij dan maar een klein resto met een béarnaise van Knorr, ook niet te eten, maar die hebben geen Bib gourmant.
    De volgende keer eens iets nemen met béarnaise meneer Julius, ik weet zeker dat u nooit meer terug gaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.