Rerun van een paar dagen geleden omdat een hoop van de vrienden ‘m hebben gemist en ‘m niet kunnen terugvinden (rechterbovenhoek even “Thaise gemarineerde kip” invullen…
Fire in the hole… 🔥(in de barbecue, excuus, ik word wat enthousiast!
Lekker kippetje voor het weekend dus, op m’n nieuwe Weber Summit Kamado
Prep Tijd | 1 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 groene Spaanse pepers
- 3 tenen knoflook schoon en doormidden
- 50 ml vissaus
- 2 limoenen sap en rasp
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 boerenkip
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng Spaanse peper, knoflook, vissaus, limoen-sap en rasp, zonnebloemolie en peper tot een marinade.
- Knip de ruggengraat uit een kip, leg op je werkbank en geef een klap op de borsten.
- Leg de kip met de marinade in een plastic zak in de koeling en laat 18 uur marineren. Masseer af en toe de marinade in de kip.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Haal de kip uit de marinade en laat iets uitlekken.
- Schroei de kip aan beide kanten dicht en gaar door terwijl je haar regelmatig bestrijkt met de ingekookte marinade.
- Draai regelmatig en zorg dat de kip niet aanbrandt.
- Haal de kip bij een kerntemperatuur van 72ºC van het vuur en laat nog 5 minuten doorgaren onder een dubbel vel aluminiumfolie (controleer goed de bouten, leg die eventueel nog even terug op de BBQ.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de tot saus ingekookte marinade.