Op Facebook zie je in beeld wat me zoal bezighield in het tweede halfjaar van 2013, maar ik licht er toch een paar uit.

Op 23 augustus hebben we de zomervakantie in de zak zitten en genieten we van de laatste mooie zomerdagen. Een goede reden om de Zwarte Hand bijeen te roepen en aspirant-lid Gert-Jan Kiers te introduceren. Gert-Jan aka @ demoslager is de chef slager van Fontijn in Weesp en reeds jaren een vriend. De man weet echt alles van vlees en is een enorme aanwinst voor het team. Het wordt natuurlijk een superavond, met een hele tarbot van de Big Green Egg, oesters, uitgefileerde sukade, short ribs en paardenhaas (de hele affaire Piet de Leeuw is net achter de rug, iedereen is benieuwd!!)

26 september herdenken we Johannes van Dam in de aula van de Vrije Universiteit op een steenworp van zijn huis op het Spui. Er wordt fantastisch gesproken en de borrel na afloop wordt geheel indachtig Johannes begeleid met heerlijke kroketten van Holtkamp, rondgedeeld door de familie, terrines en pasteien van de Pasteibakkerij, kaas van l’Amuse en ander lekkers. Rosé erbij, en Johannes glunderend op zijn wolk!

21 oktober gaan we met de G6 naar Reims, op uitnodiging van Piper Heidsieck. Wat een saai tripje lijkt te worden wordt een waanzinnige belevenis. Veel oude jaren proeven in de diepe kelders van Piper, uitgebreid eten bij Les Millénaires*, waanzinnige proeverij onder leiding van keldermeester Régis, lunch op HQ en afsluitend diner bij Noble in Den Bosch. Gesloopt zijn we na 2 dagen weer terug, maar wat een feest.

Op 29 november opent Julius bar&grill op de hoofdstedelijke Ceintuurbaan. 150 stoelen, 3 open grills, 2 Big Green Eggs, mega bar, private dining, eigen “bottled sauces” en veel meer. Idee van Bert van der Lede en schrijver dezes, en na 5 weken loopt het als een tierelier (dat was al na 1 dag, en meteen ook de bottleneck…).

De kinderziektes zijn er (bijna) uit, de kaart staat, de brigade staat zeker en we zijn blij en trots. 7 dagen per week geopend voor diner, last order op zo-do om 22.25 en op vr-za om 22.55. Reserveren is heel erg aan te bevelen, www.juliusbargrill.nl



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.