Op Facebook zie je in beeld wat me zoal bezighield in het eerste halfjaar van 2013, maar ik licht er toch een paar uit.

20 januari win ik de Laegh en Taegh beker met mijn pulled pork op een wedstrijd in Annerveensche kanaal (Smartday 21-1). Het vriest dat het kraakt, bbq-wacht Jeroen zakt door het bed, en Michiel en ik stinken zo naar rook dat het brandalarm in het hotel spontaan afgaat als we binnenkomen. Kameraadschap, lol, intense koude en een mooi gegaard stuk procureur spelen de hoofdrol in dit weekend.

24 januari eet ik met dezelfde Michiel, en Gijs, Hans en Steef  één van de beste maaltijden ooit bij Magnus Nillson in Faevikken. We nemen en aanloopje bij Mathias Dahlgren (Smartday 25-1), laten ons een rib uit het lijf halen bij Frantzén-Lindeberg (Smartday 27-1) maar gaan uiteindelijk uit ons dak bij Magnus (Smartday 29-1, 3x). Wat een pure smaken, sfeer, entourage, wijnkaart, service, concept, echt alles klopt.

Waar echt niets van klopt is het WK BBQ in Saidia Marokko (Smartday 27-5 en 2-6).. Eind mei reizen we af met ons Zwarte Hand team. ’s Middags naar Oujda, waarna met een huurbusje in het pikkedonker naar Saidia. We slapen in een waanzinnig appartementencomplex en de volgende dag is er een keurige briefing in een ander hotel. De spulletjes worden in kolonne vanaf de grens het terrein opgereden en we gaan beginnen, denken we…

De volgende dag blijkt de organisator er met het prijzengeld en de laptop met info vandoor te zijn. De assistenten weten van niets, de BBQ bodn neemt het roer over en weet er wonder boven wonder nog wat van te maken. We worden na een lange dag 9de, maar degene die 12de worden blijken met het hele team in Oostenrijk te zitten en hebben dus nooit meegedaan…..

25 juni klopt alles wel weer. Na er 5 keer gedraaid te hebben met Topchef, eet ik eindelijk weer eens in de Leest, en het kan niet op (Smartday 1-7).. Van het ene hoogtepunt in het andere, Jakob Jan en Kim beheersen alles. Top, en dat wordt een aantal maanden later beloond***.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.