Ik was even in Parijs, ’s ochtends heen, ’s middags terug, even het jaar doornemen met Sabre, een bestek en porselein leverancier die we vertegenwoordigen. Francis van Sabre ken ik al een tijdje, de handel loopt lekker, dus meer dan 2 uur hadden we niet nodig, wat ons (Sophie, die bij me werkt, en ik) gelegenheid gaf even wat take-away’s in de buurt uit checken (voor in de kauwgomballenfabriek) langs Lafayette Gourmet te gaan, en een snelle late lunch te pakken bij Terminus Nord.
Terminus Nord is onderdeel van de Flo groep (www.flobrasseries.com), een keten van ouderwetse brasseries. Eigenlijk is het eten hier altijd goed, het grote voordeel van Terminus Nord is dat het 3 minuten verwijderd is van het perron van de Thalys, en dat je hier tussen 11 en 11 kunt bestellen. Vooraf hun beroemde terrine de foie gras, die prima is, met allergoorste gelei die naar afwaswater smaakt, en als hoofdgerecht hun “formidable choucroute paysane”, heerlijke zuurkool met een uitgebreid assortiment varken (worst, worst met kummel, spek, carbo en een stuk ham). De condrieu van Guigal (F, 2004) kun je hier atijd blind bestellen, en het staartje kun je discreet in een flessenzak meenemen naar de trein. Even een paar uurtjes Parijs opsnuiven, zou’k vaker moeten doen!
Beste heer Jaspers,
Mijn naam is Karin Smit en ik ben een collega van Theo van Rench.
Buiten mijn werk als praktijkdocent koken op het ROC heb ik ook mijn eigen kookschool.
Ik huur nu een aantal keren per maand en kookruimte maar ben op zoek naar een andere keuken.
Mijn lessen geef ik op maandag en zaterdag ochtend tussen half 10 en 14.00
Mijn vraag is of jullie een keuken voor max 14 personen willen verhuren.
Graag tot horens.
Met vriendelijke groet,
Karin Smit