Als officieel boegbeeld van Taste of Amsterdam (22 t/m 25 september in het Amstelpark) mag ik op taste of London, de “moeder” zeg maar, niet ontbreken. Vol goede moed vliegen Henk-Jan en ik naar London City, waar de eerste druppels net uit de hemel komen vallen. Na een tochtje taxi staan we in de lange rij voor Regent’s Park, Engelsen laten zich niet tegenhouden door wat water, en mogen we naar binnen. Ruim 40 (!) restaurants, meer dan honderd exposanten, vele bars, VIP tenten, terrassen, maar vooral een hoop modder, wat per uur erger wordt. De vrijdagmiddag valt het nog wel mee, de avond is een ramp, maar blijkt later, wel beredruk.
We lopen voornamelijk rond, eten hier en daar een hapje, en kijken naar styling, logistieke invulling en wat dies meer zij. Het eerste hapje eten we bij Petrus, een restaurant van Gordon Ramsey, en is een mousse van doperwt en munt, met geitenkaas en pancetta, wat 8 crowns kost (£ 4,=). Ontzettend lekker! We gaan door bij York & Albany met gegrillde lamskoteletten met caponata en salsa verde voor 12 crowns (£ 6,=), wat ik dan wel weer vindt meevallen, £ 3,= per kotelet.
De restaurants schenken er geen bijpassende wijnen bij, dat gaan ze in Amsterdam pas voor het eerst doen, en dat komt mooi uit, zo raak ik ook niet in de verleiding.
We proeven nog een stukje sucade bij Michel Roux (Le Gavroche), wat er niet uit ziet maar wel goed van smaak is, en een scallop dumpling bij Yauatcha, waar we vanavond gaan eten. Hier moeten we 4 minuten wachten, waardoor de woman in red ons direct een zakje macarons overhandigt, “on the house”!
We proeven nog de winnaar van de competitie, sandwich foie gras, die vooral flauw is, een stukje sucade van Asia de Cuba, wat vooral vet is, en een stukje boven thee gerookte zalm met een gel van bergamot, wat vooral heel erg lekker is (van The Ritz).
Als ’s avonds het hozen echt begint, we staan al 2 uur onafgebroken in de British Airways courtesy lounge, en ja, ik heb een glas witte wijn gedronken….., nokken we af en gaan we verukkuluk eten bij Yauatcha*, dim sum tot in het oneindige, met wijn, en later gin tonic’s met Bart Jan in The Shoreditch House.
Als je het doet moet je het goed doen……
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150295089742578.391145.689972577&l=c2180fcae0